Senin, 30 Mei 2011

RESEPI LAICIKANG



BAHAN-BAHAN
  • Air gula atau air gula sirap - ikut manis
  • Sedikit agar2 berwarna - ikut suka nk kaler apa
  • # Barli rebus
  • # Biji sago besar, rebus dan warnakan
  • # Buah kabung / nau
  • # Buah laici dlm tin
  • # Sedikit isi cendol
  • # Sedikit cincau
  • 1 sb katirah - rendam 3~5 jam
  • 2 sb biji selasih - rendam 5 min
  • 5 biji buah kembang semangkuk - rendam 3~5 jam, buang kulit ari dan biji 
CARA MEMBUATNYA
  1. Campurkan semua bahan, rasa manisnya. Semasa menghidang, letak beberapa ketul ais.

1 komentar:

  1. Salam kunjungan terima kasih berkongsi resepi.. semoga happy selalu.. senang2 singgah la ke blog saya ;)

    BalasHapus