BAHAN-BAHAN
- Sedikit garam
- serbuk lada hitam
- 1 biji telur dipukul sebentar
- 12 keping roti (dibuang kulit dan dihiris tiga)
- 50-75 gm bijan
- Minyak masak menggoreng terendam
- 225 gm isi udang
- 2 tangkai daun bawang (dicincang halus)
- 2 sudu besar tepung jagung
- 1 sudu besar sos tiram
CARA MEMBUATNYA
- Gaul garam, serbuk lada hitam, telur dan Bahan-bahan dikisar bersama di dalam mangkuk hingga ia menjadi pes.
- Bubuh sedikit pes peda permukaan roti.
- Tabur bijan di atasnya.
- Buat hingga habis roti dan pes.
- Simpan ia di dalam peti sejuk selam 30 minit.
- Panaskan minyak masak di dalam kuali. Goreng hingga ia keperangan.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar