Kamis, 21 Juli 2011

RESEPI JEJARI ROTI

BAHAN-BAHAN
  • Sedikit garam
  • serbuk lada hitam 
  • 1 biji telur dipukul sebentar
  • 12 keping roti (dibuang kulit dan dihiris tiga)
  • 50-75 gm bijan  
  • Minyak masak menggoreng terendam 
Bahan-bahan dikisar:
  • 225 gm isi udang 
  • 2 tangkai daun bawang (dicincang halus)
  • 2 sudu besar tepung jagung 
  • 1 sudu besar sos tiram
CARA MEMBUATNYA
  1. Gaul garam, serbuk lada hitam, telur dan Bahan-bahan dikisar bersama di dalam mangkuk hingga ia menjadi pes. 
  2. Bubuh sedikit pes peda permukaan roti. 
  3. Tabur bijan di atasnya. 
  4. Buat hingga habis roti dan pes.
  5. Simpan ia di dalam peti sejuk selam 30 minit. 
  6. Panaskan minyak masak di dalam kuali. Goreng hingga ia keperangan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar