Jumat, 08 Juli 2011

RESEPI TELUR MASAK LEMAK CAMPUR PUCUK DAN SUHOON

BAHAN-BAHAN
  • 3 keping pucuk (direndam) 
  • sedikit suhoon (direndam) 
  • 3 biji telur 
  • 3 biji ubi kentang 
  • 2 biji bawang merah (dihiris) 
  • 2 biji bawang putih (dihiris) 
  • santan (dari 1 biji kelapa) 
  • sedikit garam 
  • sedikit ajinomoto  
  • sedikit minyak untuk menumis 
CARA MEMBUATNYA
  1. tumis bawang merah dan bawang putih sehingga kekuningan. 
  2. masukkan santan. 
  3. masukkan garam dan ajinomoto. 
  4. masukkan ubi kentang biarkan sehingga agak empuk. 
  5. pecahkan telur sebiji demi sebiji. 
  6. masukkan suhoon dan pucuk  
  7. masak sehingga ubi empuk (di atas api yang perlahan).

Tidak ada komentar:

Posting Komentar