BAHAN-BAHAN :
- 1 ekor ikan siakap ( anggaran 500g )
- 1 ketul tauhu lembut
- 1 sudu makan sayur jeruk masin
- 2 biji asam boi jeruk
- 3 keping cendawan kering (rendam dan hiris nipis-nipis )
- sedikit daun bawang
- sedikit daun ketumbar
- 1 biji cili merah
- 1 mangkuk air rebusan ayam (stok ayam)
- garam secukup rasa
- Bersihkan ikan siakap dan masak secara stim. setelah masak ketepikan seketika.
- Campurkan air rebusan ayam dengan tauhu lembut, sayur jeruk masin, asam boi, cendawan kering, cili merah seta garam kedalam mangkuk. kacau sebati.
- kemudian tuangkan ke atas ikan siakap yang telah distim.
- Hiaskan daun bawang, daun ketumbar.
- dah siap hidangkan..
Tidak ada komentar:
Posting Komentar