BAHAN-BAHAN
- 120 gm gula kastor
- 100 gm tepung gandum (saya guna tepung naik sendiri)
- 20 gm serbuk koko
- 4 biji telur
- 10 gm ovalette
- 20 gm air (saya guna air sejuk yang telah dimasak)
- 1 sk esen vanila
- 20 ml minyak jagung (saya cairkan mentega)
- Untuk hiasan : Nondiary whipping cream (dipukul sehingga kembang) Jem blueberry (buah) Ceri merah, Chocolate rice.
CARA MEMBUATNYA
- Campurkan kesemua bahan kecuali minyak. Putar pada kelajuan tinggi selama 10-15 minit.
- Perlahankan putaran, masukkan minyak.
- Griskan loyang, masukkan adunan dan bakar selama 30-35 minit.
- Sejukan kek, potong 2 lapisan. Sapu krim dan letakkan beri.
- Naikkan kek atas lapisan yang telah dikrim tadi dan sapu semua bahagian kek dengan krim. Saya memang sapu sedikit.
- Hiaslah mengikut citarasa kita.
salam kak...sy nk tnye air 2 mmg sukatan dlm gm or ml...
BalasHapus