BAHAN BAHAN
- ½ kg mee kuning - digoreng dengan sedikit minyak
- 4 ulas bawang putih
- 2 ekor sotong bersaiz sedang
- 3 ekor udang
- 50 gm lobak merah
- 50 gm jagung muda
- 350 ml air
- 2 biji telor - dikacau
- 25 gm pucuk kailan
- 2-3 titik minyak bijan
- ½ sudu kecil pati ayam maggi
- Lada sulah dan garam secukup rasa
CARA MEMBUATNYA
- Tumiskan bawang putih.
- Masukkan sotong dan udang. Kacau rata.
- Tambahkan air, masukkan jagung muda dan lobak merah.
- Masukkan pati ayam& masukkan sekali telur dan kacau rata.
- Akhir sekali masukkan pucuk kailan dan minyak bijan serta lada sulah dan garam secukup rasa.
- Ketika menghidang, tuangkan kuah ke atas mee dan hiaskan dengan bawang goreng.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar