BAHAN-BAHAN
- 250g Philadelphia cream cheese
 - 50g mentega tanpa garam
 - 80g gula halus
 - 3 biji telur -asingkan kuning dan putih
 - 80cc fresh cream
 - 2 sudu kecil jus lemon
 - 40g tepung roti
 - 40g dry fruit
 - sedikit gula aising untuk hiasan
 
CARA MEMBUATNYA
- Pukul cheese dan mentega sehingga kembang dan masukkan separuh gula dan pukul lagi
 - Masukkan sebiji demi sebiji, diikuti dengan fresh cream dan lemon jus
 - Masukkan pula tepung roti dan gaul sehingga sebati
 - Dalam mangkuk lain pukul telur putih dan gula yang separuh lagi sehingga kembang. (Bila diterbalikkan telur tak jatuh)
 - Masukkan dry fruit ke dalam telur putih dan kacau sebati
 - Masukkan adunan telur putih ke dalam adunan pertama tadi. Gaul sebati.
 - Kemudian masukkan ke dalam loyang dan bakar pada suhu 160 degree selama 40-45 minit. Loyang tu mestilah diletakkan dalam dulang yang berisi air
 - Setelah masak. Ayaklah gula aising ke atas kek tadi
 


Resepi hebat..nak cuba..
BalasHapus