BAHAN BAHAN
UNTIK KISAR  ( UNTUK PERAP AYAM )
- 4 ulas bawang putih
 
-  5 ulas bawang merah
 
- 2 sudu besar ketumbar  
  
UNTUK MENYEDIAKAN AYAM PENYET 
- Ayam diperap 30 minit dengan barang yang dikisar tadi tu (bahan untuk perap ayam) dengan sedikit garam
 
- Rebus ayam tadi sehingga empuk sebelum digoreng garing
 
- Kemudian hidangkan bersama hirisan timun, salad, kobis dan ulam-ulam yang anda suka
 
CARA MENYEDIAKAN SAMBAL
- Bahan-bahan ialah 20 biji cili api, 5 biji cili merah, 3 biji tomato dan 3 inci belacan.
 
- Semua bahan ini digoreng terlebih dahulu sebelum ditumbuk (nak blend pun boleh).
 
CARA NAK MAKAN (nak kena ajar juga ke? )
- 1 pinggan nasi putih  
 
- 1 pinggan ayam yang telah siap digoreng tadi 
 
- 1 mangkuk sambal
 
- 1 mangkuk sup
 
- makan 
 
 
wow sedap ni nanti boleh try tq
BalasHapussalam kenal..pergh terbaekkk!!
BalasHapusaku ya wis nyoba masakan iki, jan ora ana tandinge
BalasHapus