BAHAN-BAHAN
- Udang Putih Besar 1 kg-Bersihkan dan Buang Urat
- 7 ulas bawang putih-Cincang Halus
- 2 sudu besar mentega
- 1 cawan keju parmesan yg diparut(payah sgt guna je keju cheddar single slice tuh 3 keping)
- Daun kari 1 tangkai
- 5 tangkai cili kering
- 1 cawan susu segar (nak ganti ngan susu cair pun ok)
- Garam,gula n serbuk lada sulah untuk perasa
- Minyak untuk menggoreng
- Klik di sini untuk isi bahan
- Udang tu bubuh garam sket then goreng dengan minyak banyak,jgn masak sgt,dah kuning angkt dan toskan
- Dalam kuali lain masukkan butter,tumiskan bawang putih,daun kari n cili kering.Dah naik bau,masukkan susu tadi.Masak sampai pekat,Tambahkan gula n serbuk lada sulah secukup rasa.
- Bila dah pekat susu tadi tuh,masukkan udang yg kita dah masak tadi,kacau sampai sebati,kecikkan api,masukkan keju.Dah agak2 keju dah cair,gaul rata lagi.Blhlah tutup api
wow, I didn't that cheese is added inside, thanks for the info, must be great in taste.
BalasHapus