BAHAN-BAHAN
- 500 gm ubi keledek
- 150 gm isi ketam
- 2 helai daun sup (dihiris halus)
- 2 helai daun bawang (dihiris halus)
- ½ sudu kecil lada putih
- 2 biji telur ayam (1 biji untuk dicelup)
- Minyak masak
- Serbuk perasa
- Garam
CARA MEMBUATNYA
- Rebuskan ubi keledek sehingga empuk. Masukkan ke dalam mangkuk besar. Kemudian lenyekkan hingga hancur.
- Masukkan bahan-bahan lain (kecuali minyak) dan gaulkan hingga sebati.
- Kemudian ulikan menjadi bentuk bergedil.
- Pecahkan sebiji telur dan pukul sedikit.
- Celupkan bergedil satu persatu ke dalam
- Telur yang telah dipukul tadi dan goreng dengan menggunakan yang panas.
- Hidangkan bersama sos cili.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar